Aan de slag!

 

Na alle gezelligheid, lekkere maaltijden en familie/vriendenbezoek is het weer tijd om hard aan het werk te gaan. Tijdens de afgelopen twee weken zag ik iets op YouTube wat mij direct terugbracht naar mijn kindertijd.

Dit filmpje , een theatrale muziek hit uit 1968  “Fire” van The Crazy World of  Arthur Brown, heeft enorm veel indruk op mijn gemaakt. Ik was er doodsbang voor maar ook gefascineerd door die uitzinnig dansende beschilderde magere man met vuur op zijn hoofd. Ook het 45 toeren plaatje had ik waar ik ’s avond in mijn bed niet naar durfde te kijken!

Met mijn ogen nu ziet het er veel onschuldiger uit, maar toch!! De zang, bezwering en beheersing van vuur is mijn inziens een tijdloos ding.  Ik vind het nog steeds fascinerend hoe iemand geheel zijn eigen sfeer weet neer te zetten en de effecten voor die tijd waren prachtig.

Vuur, dat heeft mij ook beziggehouden deze kerst. Lekker de vuurkorf aan en kijken naar die rood en gele “likkende tongen” rond de houtblokken. Aanraken kan niet en de beweging en vorm van de vlammen veranderen voortdurend. Ongrijpbaar en met voorzichtigheid behandelen!!!Arthur_Brown_Fire

Jeetje dit is inspiratie voor nieuw werk!!! Ik zie een naakt vrouwfiguur voor mij als metafoor voor kwetsbaarheid omgeven door vlammen als metafoor van alles wat er in het leven op je afkomt. Mooie gebeurtenissen, moeilijke gebeurtenissen, onbegrijpelijke gebeurtenissen! Laat het gebeuren en probeer er geen controle over te hebben.

Tussen de georganiseerde chaos van mijn werktafel ontstaat de nieuwe prent. Nog veel  te verfijnen en een tweede laag van vlammen moet worden gemaakt!

Vuurvrouw in de maak 1vuurvrouw in de maak 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *