Toelichting werk

Als figuratief beeldmaker heb ik een eindeloze fascinatie voor miscommunicatie, vervreemding en het zichtbaar maken van verborgen menselijke emoties. Een vaak terugkerend element in mijn werk is om meerdere “gezichten” van de mens te laten zien.

Tijdens mijn studie Autonome beeldende kunst specialisatie Grafiek (november 1999 begonnen – december 2002 afgestudeerd “Cum Laude”) ontdekte ik dat grafiek en tekenen mij die onbegrensde variatie en mogelijkheden tot experiment biedt om mijn gedachten uit te drukken.

Bewust kies ik vaak voor zwart, wit en grijstonen omdat er voldoende “kleur” in zit. Voor mijn gevoel leidt veelvuldig kleurgebruik teveel af van de intentie en expressie in mijn werk. Wanneer ik verschillende kleuren gebruik liggen die altijd in elkaars verlengde.

Tijdens het werkproces ontstaat er vaak een conflict met de materialen welke verbeeldingen opleveren met onverwachtse elementen. Het uiteindelijke compromis wat ik sluit met het verbeelde resulteert in een uniek beeld wat ik nooit van te voren heb kunnen bedenken.